انواع تومورهای پوستی خوش خیم

انواع تومورهای پوستی خوش خیم

بررسی انواع تومورهای پوستی خوش خیم

بیشتر تومورهای پوستی از نوع خوش خیم هستند و تنها نگرانی که برای افراد ایجاد می کنند از نظر زیبایی است. در ادامه این مطلب از سایت دکتر مهدی سبکتکین متخصص لیزر جای جوش و لک در تهران انواع تومورهای پوستی خوش خیم را مورد بررسی قرار می دهیم.

آنژیوم گیلاسی (Cherry Angioma)

آنژیوم های گیلاسی لکه های عروقی کوچک و قرمز رنگ هستند که معمولاً به صورت برجسته و یا صاف در قسمت های مختلف پوست ظاهر می شوند. خوشبختانه این مدل از توده پوستی نیز خوش خیم و بی ضرر است. ولی علت به وجود آمدن آن هنوز مشخص نیست. آنژیوم های گیلاسی اغلب نیازی به درمان ندارند، اما اگر از نظر زیبایی برای ما مشکل ساز باشند می توان به راحتی با استفاده از لیزر آن ها را از بین برد.

نووس و یا خال (Nevus Or Mole)

“خال یا ملانوسیتیک”. آن ها معمولاً به شکل یک برجستگی قهوه ای و یا صورتی رنگ گرد با حاشیه صاف و یا بصورت لکه ای بر روی پوست ظاهر می شوند. خال ها در واقع از ملانوسیت ها که سلول های ایجاد رنگدانه در پوست هستند تشکیل شده اند و هیچ آسیبی به بدن وارد نمی کنند. اما یادتان باشد اگر یک خال تغییر شکل و رنگ داد، شروع به خونریزی کرد و یا پوسته پوسته شد، سریعاً به پزشک مراجعه کنید؛ زیرا ممکن است به یک توده سرطانی تبدیل شده باشد.

کراتوز سبورئیک (Seborrheic Keratosis)

کراتوز سبورئیک یک نوع توده پوستی است که بیشتر در صورت، شانه ها، پشت بدن و یا قفسه سینه دیده می شود. رنگ این توده از قهوه ای روشن تا سیاه متغیر بوده و ظاهری برجسته و مومی شکل دارد. این نوع تومور بی ضرر است و فقط از نظر زیبایی مشکل ایجاد می کند و بیشتر در افراد میانسال و مسن دیده می شود و به راحتی می توان آن را از بین برد. در صورتی که پزشک در مورد تشخیص کراتوز سبورئیک شک و تردید داشته باشد. معمولاً از بیوپسی برای تائید یا عدم تائید سرطانی بودن آن استفاده می کند.

انواع تومورهای پوستی | لیزر جای جوش و لک

هیپرپلازی سبابه (Sebaceous Hyperplasia)

هیپروپلازی سبابه به صورت برجستگی های گنبدی شکل، زرد و نرم هستند که بر روی پیشانی، بینی و یا گونه ها ظاهر می شوند. این نوع از تومورهای پوستی اغلب خوش خیم بوده ولی در بعضی مواقع ممکن است به علت شباهتی که با سرطان سلول بازال دارند. با آن اشتباه گرفته شود. در این حالت ممکن است پزشک برای تشخیص درست، اقدام به انجام بیوپسی کند.

صفحه اینستاگرام دکتر مهدی سبکتکین لیزر جای جوش و لک در تهران

کراتوز اکتینیک (Actinic Keratosis)

کراتوز اکتینیک اغلب به عنوان کراتوز خورشیدی یا پیری نیز شناخته می شود. این مشکل پوستی در مناطقی که بیشتر در معرض نور خورشید قرار داشته است، به صورت تکه پوستی خشن ظاهر می شود. بیماری کراتوز خورشیدی که اغلب در افراد 40 سال به بالا بروز می کند. معمولاً خوش خیم بوده و در مراحل اولیه مشکلی ایجاد نمی کند، ولی در صورت عدم پیگیری بین 5 تا 10 درصد احتمال سرطانی شدن و تبدیل به بیماری کارسینوم(سرطان سلول سنگفرشی) وجود دارد.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

چگونگی درمان جوش های کوچک و بزرگ

انوع لایه برداری حرفه ای پوست

کاربردهای مزوتراپی

دیدگاهتان را بنویسید

بستن منو

تمام حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر مهدی سبکتیکن می باشد

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24