آشنایی با اهداف لیزر جای جوش و لک
در این مطلب از سایت دکتر مهدی سبکتکین متخصص لیزر جای جوش و لک در تهران شما را با اهداف لیزر جای جوش و لک آشنا میکنیم.در بخش پایانی به نکات قبل و بعد از انجام لیزر میپردازیم.
جوانسازی پوست با لیزر
لیزر فراکشنال بطور ترکیبی با روش های جوانسازی دیگر از قبیل هایفوتراپی استفاده می شود. در این روش لیزر سطح پوست را جوانسازی نموده و هایفوتراپی لایه های زیرین را درمان می کند که تاثیر هم افزا خواهد داشت.
در این روش ابتدا هایفوتراپی انجام شده که موجب سفت شدن و لیفت پوست می شود و سپس بعد از حداقل یک هفته لیزر انجام می شود. که علاوه بر سفت کردن سطح پوست موجب کلاژن سازی بیشتر شده و جای جوش و اسکارهای قدیمی را درمان می کند.
اثر لیزر بر جای جوش
انواع جوش صورت زمانی ایجاد میشود که سلولهای مرده پوست و چربی همراه با باکتریها در منافذ پوست انباشته شوند. این موضوع باعث ایجاد تورم و زخم میشود. بدن شما برای رویارویی با این آسیب مکانیسم خود را دارد و با تشکیل کلاژن بیشتر سعی میکند که این مشکل را حل کند. این امر سبب ایجاد برآمدگیهایی مانند گوشت اضافه (اسکار کلوئید) یا اسکار هایپرتروفیک بر روی پوست میشود که در نهایت موجب ایجاد اسکار میشود.
مطلب پیشنهادی : روشهای درمانی سیاهی و تیرگی دور چشم
لیزرها، نورهای قوی تکرنگی هستند که به یک بازهی باریک طول موج، محدود میشوند. این نورهای تکرنگ روی پوست شما تابیده میشوند تا فیبروپلاستهای پوست (سلولهایی در پوست که قادر به تشکیل بافت همبند بوده و درمان زخمها را تسهیل میکنند) را تحریک کنند. این فیبروپلاستها کلاژن و الاستین را که در اثر تشکیل اسکار از بین رفتهاند، بازسازی میکنند. لیزر در درمان جای جوش یا عوارض باقیمانده از اسکار آکنه تأثیر زیادی دارد. لیزر درمانی برای افرادی که دائماً جوش می زنند و یا جوش های صورت آنها کاملاً بهبود نیافته اند توصیه نمی شود.
اهداف لیزر جای جوش و لک
لیزرها در درجه اول، سه مورد را هدف قرار می دهند:
- باکتری های P. acnes، پروتئینی به نام پورفیرین تولید می کنند. برخورد نور لیزر با پورفیرین ها، سبب تحریک این پروتئین و آسیب رساندن به دیواره باکتریایی می گردد که این امر، باکتری ها را به طور مؤثری از بین می برد. کاهش تعداد باکتری ها، به کاهش علائم آکنه کمک می نماید.
- لیزر درمانی، همچنین می تواند سطح غیر طبیعی سبوم (چربی پوست) را کاهش دهد.
- لیزر می تواند خاصیت ضد التهابی داشته باشد. از آنجا که آکنه، اساساً نوعی بیماری التهابی محسوب میشود، کاهش التهاب می تواند به کاهش آکنه نیز کمک کند.
چگونگی عملکرد لیزر جای جوش
ابتدا گرمای لیزر وارد عمل میشود و لایه بالایی پوست شما را که درگیر اسکار است هدف قرار میدهد. از آنجا که با لیزر جای جوش، لایه سطحی پوست درگیر با اسکار تراشیده میشود، پوست صافتر میشود و اسکارها کم رنگتر میشوند. با از بین رفتن بافت اسکار، پوست شروع به کلاژن سازی میکند و به تدریج سلول های تازه، پوست را بازسازی میکنند. جریان خون با حرارت لیزر به منطقه تحت درمان کشیده میشود و با هدف قرار گرفتن رگهای خونی در جای زخم، التهاب کاهش پیدا میکند.
اقدامات مهم قبل از لیزر جای جوش
- زیبا جو دو هفته قبل از درمان نباید هیچگونه داروی رقیق کننده خون مصرف کرده باشد.
- باید حداقل دو هفته قبل از درمان استعمال سیگار را متوقف کند.
- بیمار به مدت دو هفته قبل از درمان نباید از هیچگونه داروی مراقبت پوست که حاوی رتینول یا اسید گلیکولیک باشد، استفاده کند.
- نباید آسپرین، مکملها و یا داروهایی مصرف کند؛ زیرا سبب کندی روند بهبود میشود.
- در برخی از بیماران باید مصرف داروهای درمان زخم یا آکنه متوقف شود.
صفحه اینستاگرام دکتر مهدی سبکتکین لیزر جای جوش و لک در تهران
مراقبت بعد از لیزر جای جوش و لک
در طول ۲۴ ساعت اول پس از درمان، پوست ممکن است به نظر مانند آفتاب سوختگی برسد. کمپرس یخ ۵ تا ۱۰ دقیقه در ۵ تا ۶ ساعت اول پس از درمان استفاده شود.
موارد منع استفاده از لیزر جای جوش
از آنجا که این روش شامل گرما و نور است، ممکن است پزشک در صورت حساسیت فرد به نور، آن را توصیه نکند و یا از درمان با لیزر به طور کامل خودداری کند؛ زیرا مصرف برخی از داروهای خاص مانند داروهای رقیقکننده خون به علت خطر خونریزی، میتوانند باعث ایجاد این نوع حساسیت شوند. از سوی دیگر، در صورتی که بیمار از پوستی همراه با آکنه فعال، تیره رنگ و بسیار چروک برخوردار باشد نیز نمیتواند کاندیدای مناسبی برای این روش درمانی یعنی لیزر جای جوش باشد. البته نظر قطعی را پزشک پوست در این خصوص اعلام میدارد.
بیشتر بخوانید :
معرفی بهترین هایفو در ایران و تهران