آشنایی با انواع تومورهای پوستی سرطانی
تا این قسمت از مقاله تومور پوستی چیست با انواع خوش خیم توده ها که مشکل چندانی برای بدن ایجاد نمی کنند، آشنا شدیم؛ اما همان طور که می دانید متاسفانه انواع بدخیم و سرطانی آن ها نیز وجود دارد که باید فوراً درمان شوند. در ادامه این مطلب از سایت دکتر مهدی سبکتکین متخصص لیزر جای جوش و لک در تهران انواع تومورهای پوستی سرطانی را مورد بررسی قرار می دهیم.
سرطان سلول بازال (Basal Cell Carcinoma)
سرطان سلول بازال یا(BCC) یکی از شایع ترین انوع سرطان پوست است. این بیماری از سلول های روی پوست شروع شده و در صورت عدم پیگیری سلول های دیگر را نیز آلوده می کند. سرطان BCC نواحی از بدن را که بیشتر در معرض نور خورشید است، مانند پوسته سر، صورت و گردن را درگیر می کند. این توده های سرطانی ممکن است به صورت یک برجستگی کوچک، لکه های خشن و پوسته پوسته، زخم مومی مانند یا زخم باز، بروز کنند.
سرطان سلول سنگ فرشی (Squamous Cell Carcinoma)
این نوع از سرطان پوست سالانه بیش از 1 میلیون نفر امریکایی را تحت تأثیر قرار می دهد و دومین نوع شایع سرطان پوست در کل دنیا محسوب می شود.
سرطان سنگ فرشی ابتدا سلول های موجود در لایه بیرونی پوست را درگیر کرده و در صورت عدم درمان به یک بیماری تهاجمی تبدیل شده و سلول های موجود در لایه هایی داخلی پوست را نیز درگیر می کند.
از شایع ترین علائم این بیماری که به آن SCC نیز گفته می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- رشد زگیل مانند ضایعه پوستی
- پوسته پوسته شدن پوست ناحیه درگیر
- خونریزی مداوم محل توده
- زخم های باز که خوب نمی شوند و روز بروز بیشتر رشد می کنند.
- در صورت بروز هر یک از علائم گفته سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کنید.
صفحه اینستاگرام دکتر مهدی سبکتکین لیزر جای جوش و لک در تهران
ملانوما (Melanoma)
ملانوما در بین سرطان های پوستی شناخته شده یک بیماری نادر ولی بسیار خطرناک و کشنده است که در صورت عدم درمان ممکن است به سایر نقاط بدن نیز گسترش پیدا کند. شایع ترین علامت هشدار دهنده این بیماری تغییر رنگ، اندازه و شکل لکه یا خالی است که از قبل بر روی پوست قرار داشته است. بررسی کردن دوره ای لکه ها و خال های بدن با استفاده از تکنیک ABCDE در تشخیص زود هنگام این بیماری بسیار مؤثر است.