علل پوسته پوسته شدن پوست

علل پوسته پوسته شدن پوست

بررسی علل پوسته پوسته شدن پوست

در ادامه این مطلب از سایت دکتر مهدی سبکتکین متخصص لیزر جای جوش و لک در تهران علل پوسته پوسته شدن پوست را مورد بررسی قرار می دهیم.

درماتیت سبورئیک

یک بیماری بسیار شایع پوستی است که معمولا پوست سر، گوش ها، ابروها، دو طرف بینی، پلک ها و قفسه سینه را درگیر می کند. از علائم این بیماری می توان به پوسته های چرب و سفیدرنگ (یا مایل به زرد) در مناطقی از بدن که پوست چرب تری دارند اشاره کرد. این بیماری معمولا بین سنین 30 تا 60 سالگی خود را نشان می دهد و هنوز هم دلیل مشخصی برای آن پیدا نشده است. هوای سرد و خشک باعث تشدید بیماری درماتیت سبورئیک می شود. استفاده از شامپوهای ضد شوره که دارای خواص ضد قارچی هستند، در کنترل این بیماری بسیار موثر است. البته ممکن است نیاز داشته باشید چندین شامپو را امتحان کنید تا شامپو مناسب پوست خود را پیدا نمایید. در صورتی که نتواستید با شامپوهای متفاوت این مشکل را کنترل کنید، حتما به یک متخصص پوست مراجعه کرده و از او راهنمایی بخواهید.

پسوریازیس

بیماری پوستی پسوریازیس انواع متعددی دارد. در صورتی که بر روی زانوها، آرنج، کمر یا پوست سر لکه های قرمز برجسته، با پوشش سفید و نقره ای دارید، احتمالا به بیماری پوستی پسوریازیس پلاک که شایع ترین نوع بیماری پسوریازیس است، مبتلا هستید. پسوریازیس یک بیماری خود ایمن و مزمن پوستی است که در آن روند رشد سلول های جدید با ریختن سلول های پوستی قدیمی متناسب نبوده و همین موضوع باعث شده سلول های جدید بر روی یکدیگر انباشته شده و لکه های ضخیم پوستی را ایجاد کنند. بر طبق تحقیقات انجام شده عامل وراثت در این بیماری نقش تعیین کننده ای دارد. علت پسوریازیس هنوز به طور دقیق مشخص نیست. پزشک معالج شما با توجه به شدت بیماری، یکی از درمان های کنترل این بیماری را برای شما تجویز می کند.

اگزما

ممکن است در بدن شما علائم پسوریازیس وجود نداشته باشد ولی با این حال، پوست شما خارش داشته و پوسته پوسته می شود. هیچ درمان مشخصی برای بیماری اگزما وجود ندارد و برای کنترل آن معمولا از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی و داروهای بیولوژیک استفاده می شود. البته مرطوب نگه داشتن پوست بدن نیز در کنترل این بیماری بسیار موثر است. در اثر دوش گرفتن با آب داغ، استفاده از صابون، پوشیدن لباس تنگ، آفتاب و تعریق یا هر چیز دیگری که پوست بدن را گرم کند، تشدید می شود. البته عوامل تحریک کننده اگزما در افراد متفاوت است.

در مورد این سوال که پوسته پوسته شدن پوست نشانه چیست، می توان گفت این لکه های قرمز و صورتی رنگ که خارش شدیدی هم دارند، در واقع نشان دهنده اگزما هستند. که به آن خارش بثور هم گفته می شود. این بیماری به دلیل جهش ژنتیکی در بدن ایجاد می شود. افرادی که با این مشکل درگیر هستند معمولا پوست بسیار خشکی دارند. بدن آنها نسبت به مواد تحریک کننده حساسیت بالایی نشان می دهد و سیستم ایمنی بدن به پوست حمله می کند. در نتیجه باعث التهاب و خارش پوست می شود.

پیشگیری از عوامل خشکی پوست | لیزر جای جوش و لک

کراتوز اکتینیک

کراتوز اکتینیک بیشتر در قسمت هایی از بدن مانند گردن، بازوها، پشت دست و قسمت های بدون مو پوست سر که طی سالها در معرض نور خورشید قرار داشتند، دیده می شود. این بیماری به آرامی رشد کرده و قسمت های بیشتری از پوست را درگیر می کند.

اکثر کراتوز اکتینیک ها به رنگ های قرمز، صورتی، سفید و یا ترکیبی از همه این رنگ ها در سطح پوست بیمار دیده می شود. در صورتی که این بیماری پوستی درمان نشود، ممکن است حتی منجر به سرطان پوست شود. البته درصد این احتمال پایین است. ولی بهتر است در صورت مشاهده این علائم در پوست خود، با یک متخصص پوست مشورت کرده و از بروز سرطان در سال های آینده جلوگیری کنید. یک پزشک متخصص می تواند به شما کمک کند تا بدانید پوسته پوسته شدن پوست نشانه چیست و چطور درمان می شود.

آلرژی

بدن شما ممکن است نسبت به بسیاری از مواد و حتی وسایلی که در طول روز از آنها استفاده می کنید مانند انواع عطر، رنگ مو، مواد شوینده و حتی بدلیجاتی که در آنها از نیکل استفاده شده است، آلرژی نشان دهد. این نوع آلرژی پوستی با خارش، قرمزی و التهاب پوست بروز می کند، که از نظر فنی آن را “درماتیت تماسی آلرژیک” می نامند. در بین موارد گفته شده آلرژی به نیکل بیشتر دیده می شود و در این بین زنان بیشتر از مردان درگیر این نوع آلرژی پوستی هستند. برای جلوگیری از این آلرژی سعی کنید مواردی که باعث ایجاد حساسیت در پوست شما می شود شناسایی کنید و آنها را از مواد مصرفی خود حذف نمایید. در صورتی که با اینکار حساسیت شما برطرف شد، دیگر به دنبال این مورد نباشید که بدانید، پوسته پوسته شدن پوست نشانه چیست؟

صفحه اینستاگرام دکتر مهدی سبکتکین لیزر جای جوش و لک در تهران

کم کاری تیروئید

جالب است بدانید کم کاری غده تیروئید نیز می تواند باعث ایجاد خشکی و خارش در سطح پوست شما شود. غده تیروئید هورمون هایی تولید می کند که متابولیسم بدن شما را کنترل می کند. این بیماری نیز یکی از انواع مختلف بیماری های خود ایمن بوده که سلول های محافظ به غده تیروئید حمله کرده و موجب تخریب آن می شوند. افراد درگیر با بیماری کم کاری تیروئید معمولا با خشکی و خارش پوست و پوسته پوسته شدن آن مواجه هستند. با کنترل عملکرد غده تیروئید توسط دارو و چرب نگه داشتن پوست این مشکل کاهش پیدا می کند. در بعضی مواقع پزشک معالج برای کشف این مورد که برای شما، این مساله پوسته پوسته شدن پوست نشانه چیست ممکن است از شما بخواهد یک آزمایش تیروئید انجام دهید.

ایکتیوز

نام این بیماری را از یک کلمه یونانی (به معنی ماهی) گرفتند که اصلا اتفاقی نیست. زیرا پوست بدن شخص درگیر با این بیماری مانند فلس های ماهی می شود. ایکتیوز هم به دلیل جهش ژنتیکی در بدن ایجاد می شود. در این بیماری، فیلاگرین در پوست کم شده و سلول های مرده پوست آنطور که باید نمی ریزد. در نتیجه به دلیل جمع شدن این سلول ها روی هم، پوست بیمارضخیم و پوسته پوسته می شود. بیماری ایکتیوز معمولا در سال های اولیه تولد شروع می شود و کودک این بیماری را از والدینبه ارث می برد. مانند بسیاری از بیماری های پوستی درمان مشخص و قطعی برای این نوع مشکل هم وجود ندارد، اما می توان با لایه برداری منظم، مرطوب سازی و آبرسانی بیشتر پوست با کرم مرطوب کننده، بیماری ایکتیوز را کنترل کرد.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

آشنایی با لیزر موهای زائد

بررسی و معرفی لیزر لیپولیز

راه های تشخیص و درمان تومور پوستی

دیدگاهتان را بنویسید

بستن منو

تمام حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر مهدی سبکتیکن می باشد

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24