عوارض تولید زیاد سبوم پوست سر

عوارض تولید زیاد سبوم پوست سر

بررسی عوارض تولید زیاد سبوم پوست سر

در این مقاله سایت دکتر مهدی سبکتکین متخصص لیزر جای جوش و لک در تهران، عوارض تولید زیاد سبوم پوست سر را مورد بررسی قرار می دهیم. سبوم یک اصطلاح پزشکی، ماده مومی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و روغنی شکل است که توسط غدد چربی پوست (غدد چربی) ترشح می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. این ماده در سراسر بدن و پوست سر تولید می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. سبوم مخلوطی از کلسترول، بقایای سلولی، لیپیدها، برخی پروتئین ها و مواد دیگر است. ترکیب آن در بین افراد مختلف متفاوت است. در واقع این ماده با داشتن بافت مومی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به پوشاندن پوست با یک لایه نگهدارنده رطوبت کمک می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند.

غدد چربی تقریباً در سراسر بدن قرار دارند. آنها بیشتر در کنار فولیکول های مو یافت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند و سبوم را از طریق ساقه مو آزاد می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند. برخی از غدد چربی نیز در نواحی بدون موی پوست مانند اندام تناسلی و پلک ها یافت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شوند. هیچ غدد چربی در کف پا یا کف دست شما وجود ندارد. سبوم با تشکیل یک لایه محافظ روی پوست و مو به حفظ رطوبت مو کمک و از تبخیر آن جلوگیری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. سبوم همچنین ممکن است به نرم نگه داشتن پوست کمک کند.

علل تولید بیش از حد سبوم در پوست سر

میزان متوسط ​​تولید سبوم در یک بزرگسال عادی ۱ میلی گرم در ۱۰ سانتی متر مربع هر ۳ ساعت است. سطوح سبوم کمتر از ۰.۵ میلی گرم در ۱۰ سانتی متر مربع می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند منجر به خشکی پوست شود. هر سطح بالاتر از میزان متوسط ​​به عنوان تولید بیش از حد سبوم در نظر گرفته می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود. عوامل زیادی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌توانند در تولید بیش از حد سبوم نقش داشته باشند، از جمله:

  • استرس
  • عوامل ارثی
  • برخی داروها
  • عدم تعادل هورمونی
  • بهداشت نامناسب یا شستشوی نامنظم

علل سفید شدن زودرس مو | لیزر جای جوش و لک

عوارض تولید بیش از حد سبوم

سبوم یک ماده طبیعی و ضروری برای پوست شماست. با این حال، تولید بیش از حد سبوم توسط غدد چربی می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند عوارض زیر را به همراه داشته باشد:

آکنه

آکنه در افرادی که پوست چرب دارند شایع است. رسوب بیش از حد چربی روی صورت منافذ صورت را مسدود می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند و باعث التهاب و جوش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

سبوره

سبوره، اصطلاح پزشکی است که می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند پوست شما را چرب و کدر جلوه دهد. عمدتاً مناطقی را که غدد چربی بیشتری دارند مانند پوست سر و ناحیه T صورت شما را تحت تأثیر قرار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد. تولید بیش از حد سبوم نیز می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند باعث درماتیت سبورئیک در برخی افراد شود.

صفحه اینستاگرام دکتر مهدی سبکتکین لیزر جای جوش و لک در تهران

سایر عفونت های پوست سر

تولید بیش از حد سبوم می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند پوست سر شما را مستعد ابتلا به تعدادی از قارچ ها و عفونت های باکتریایی کند. رسوبات سبوم منافذ را می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بندد و باعث ایجاد شوره سر، سلول های مرده، اسیدهای چرب و غیره می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود که می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند پوست سر را تحریک کرده و به منبع تغذیه ی اصلی میکروب ها تبدیل شود. عفونت های رایجی که می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند به دلیل تولید بیش از حد روغن رخ دهد شامل فولیکولیت، پسوریازیس، درماتیت آتوپیک و عفونت های قارچی است.

هیپرپلازی و آدنوم سباسه

اکثر موارد تولید بیش از حد سبوم جزئی هستند و نیازی به درمان پزشکی ندارند. با این حال، در موارد نادر، غدد چربی بیش فعال می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند نشانه ای از رشد غیر طبیعی سلول در غدد باشد که می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند منجر به سرطان پوست شود.

در حالی که تولید بیش از حد سبوم دارای عوارض منفی است، تولید کم سبوم نیز برای شما مضر است. تولید کم سبوم می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند پوست را کدر و خشک کند. همچنین ایمنی پوست شما را به خطر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اندازد و آن را مستعد عفونت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند. تعادل چربی روی پوست سر شما باید به خوبی حفظ شود تا از مشکلات پوستی جلوگیری شود.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

عوارض جانبی کول‌ اسکالپتینگ

فواید زعفران برای پوست

مراقبت از پوست در دوران شیردهی

دیدگاهتان را بنویسید

بستن منو

تمام حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر مهدی سبکتیکن می باشد

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24