بررسی چگونگی درمان جوش های کوچک و بزرگ
شما می توانید با کمک درمان های خانگی مانند پوشاندن جای جوش در یک پارچه خیس از شر جوش کوچک خلاص شوید. کورک های بزرگتر یا مکرر نیاز به مراقبت پزشکی و درمان پزشکی دارند. باکتری هایی مانند استافیلوکوکوس اورئوس می توانند برجستگی هایی روی پوست شما ایجاد کنند که معمولاً به عنوان کورک شناخته می شود. کورک ها معمولا قرمز یا ارغوانی هستند و می توانند بسیار دردناک باشند. در ادامه این مطلب از سایت دکتر مهدی سبکتکین متخصص لیزر جای جوش و لک در تهران چگونگی درمان جوش های کوچک و بزرگ را مورد بررسی قرار می دهیم.
جوشها معمولاً روی فولیکولهای مویی که عفونی شده است دیده میشود، اما میتواند در هر جایی از بدن ایجاد شود. آنها تمایل دارند در مناطقی ظاهر شوند که تحریک شده و عرق بیشتری در اطراف فولیکول های مو دارند. این ترکیب فضای مناسبی را برای جوش فراهم می کند.
حقایقی در مورد جوش
- جوش ها به عنوان فورونکل نیز شناخته می شوند.
- وقتی جوش شروع شد به اندازه نخود می شود. پس از مدتی، بزرگتر میشود، پر از چرک میشود و دردناکتر میشود. پوست اطراف جای جوش
- نیز ممکن است متورم شود.
- قسمت بالای برآمدگی در نهایت دارای نوک زرد مایل به سفید خواهد بود. این نوک در نهایت می ترکد و شروع به نشت چرک می کند.
- چند جوش با هم در یک گروه به عنوان کاربونکل شناخته می شود. اگر کاربونکل دارید، ممکن است تب نیز داشته باشید و به طور کلی احساس خوبی نداشته باشید.
روش های درمانی جوش های کوچک
معمولاً می توانید جوش های کوچک را به تنهایی در خانه درمان کنید. جوش های کوچکی که در خانه قابل درمان هستند ممکن است بین ۲ روز تا ۳ هفته طول بکشد تا بهبود یابد.
در اینجا چند نکته برای خلاص شدن از شر جوش کوچک وجود دارد:
- از فشار دادن جوش یا تلاش برای تخلیه آن خودداری کنید. انجام این کار می تواند منجر به گسترش عفونت یا احتمالاً عفونت ثانویه جوش شود.
- روزی چند بار یک پارچه گرم و مرطوب را روی جوش قرار دهید.
- با نگه داشتن پارچه لباسشویی بدون سوراخ کردن مستقیم جوش، مقداری فشار اضافه کنید.
- هنگامی که جوش به طور طبیعی پاره شد، آن را با یک باند یا گاز تازه و تمیز بپوشانید. این به جلوگیری از گسترش عفونت به مکان های دیگر کمک می کند.
- پس از مراقبت از جوش دست های خود را به خوبی بشویید. این همچنین به جلوگیری از گسترش عفونت کمک می کند.
روش های درمانی جوش های بزرگ
- اگر جوش بزرگ یا گروهی از کورک (کاربونکلوزیس) دارید، به دنبال درمان پزشکی باشید. فقط یک متخصص مراقبت های بهداشتی می تواند با خیال راحت یک جوش یا کاربونکل بزرگ را تخلیه کند.
- گاهی اوقات یک جوش بزرگ نرم می شود و به خودی خود نمی ترکد. یک متخصص مراقبت های بهداشتی می تواند با تخلیه دقیق جوش از این موضوع مراقبت کند.
- در برخی موارد، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک برای کمک به رفع عفونت تجویز کند. این امر به ویژه در مورد جوش صورت صادق است. آنها در معرض خطر بیشتری برای عوارضی مانند زخم یا عفونت ثانویه هستند.
فورونکولوز مکرر
اگر کورک دارید که بیش از سه بار در سال عود می کند، فورونکولوز عود کننده دارید. فورونکولوز مکرر معمولاً راحتتر گسترش مییابد، مخصوصاً در بین اعضای یک خانواده. کورک های عود کننده فورونکولوز اغلب در مناطقی که پوست چین خورده است ظاهر می شود. این شامل:
- زیر سینه ها
- زیر شکم
- در زیر بغل
- در ناحیه کشاله ران
- فورونکولوز مکرر باید توسط پزشک درمان شود. گزینه های درمانی شامل آنتی بیوتیک و زهکشی جراحی است.
عوارض جوش
کورک ها، حتی آنهایی که در اثر فورونکولوز مکرر ایجاد می شوند، معمولاً عوارض کمی دارند.
- عارضه اصلی جای زخم است.
- عارضه دیگر احتمال فورونکولوز مکرر است. در صورت بروز جوش های مکرر در چین های پوستی به پزشک مراجعه کنید.
- ایجاد عفونت ثانویه چندان رایج نیست. عفونت ثانویه می تواند منجر به سپسیس شود که واکنش بدن به باکتری های موجود در خون است. اما سپسیس یک عارضه بسیار نادر است. شما می توانید با انجام درمان مناسب به موقع از سپسیس جلوگیری کنید.
صفحه اینستاگرام دکتر مهدی سبکتکین لیزر جای جوش و لک در تهران
هیدرادنیت چرکی
هیدرادنیت چرکی یک بیماری مزمن است که می تواند شبیه فورونکولوز عود کننده باشد. اما در واقع جدی تر است. هیدرادنیت چرکی می تواند منجر به زخم و بدتر شدن آن در صورت عدم شناسایی و درمان مناسب شود. گزینه های درمانی احتمالی شامل آنتی بیوتیک ها و داروهای بیولوژیک است.
راه های پیشگیری از بروز جوش
همیشه نمی توانید از بروز جوش جلوگیری کنید. اما شما می توانید از انتشار جوش به سایر قسمت های بدن خود و افراد دیگر جلوگیری کنید.
- جای جوش را همیشه با یک باند تمیز نگه دارید.
- هر زمان که شما یا شخص دیگری به هر دلیلی با کورک خود تماس پیدا کرد، دست های خود را کاملا با آب و صابون بشویید. جوش را نیز تمیز کنید.
- هنگامی که دچار جوش می شوید، شستن و تمیز نگه داشتن لباس ها و ملافه های خود نیز می تواند به جلوگیری از گسترش عفونت کمک کند
- لباس ها و ملافه های خود را با آب گرم بشویید. استفاده از سفید کننده همراه با مواد شوینده نیز می تواند کمک کننده باشد.
- هنگام خشک کردن، مطمئن شوید که خشک کن خود را روی حرارت زیاد قرار دهید.
- به طور مرتب تمام سطوحی را که ممکن است لمس کنید تمیز و ضدعفونی کنید. این شامل دستگیره در، صندلی توالت است.