هورمون ها و ایجاد لکه های پوستی

هورمون ها و ایجاد لکه های پوستی

کدام هورمون ها باعث ایجاد لکه های پوستی می شوند؟

در مقاله امروز از سایت دکتر مهدی سبکتکین متخصص لیزر جای جوش و لک در تهران قصد داریم درباره هورمون ها و تاثیر آن بر ایجاد لکه های پوستی اطلاعاتی خدمت شما ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

به طور کلی برای پاسخ به سوال چه هورمونی باعث لک صورت می شود، لازم است بدانید که اغلب این لک های قهوه ای به دلیل افزایش ملانین در بدن شما است که این افزایش به دلایل متفاوتی ممکن است رخ دهد. هورمونهای جنسی و هورمون تیروئید بیشترین تاثیر را بر سلامت پوست و مو مردان و زنان دارند. مثلا اختلال هورمون رشد باعث ایجاد لک، ریزش مو و … نمی شود اما زیاد شدن سطح هورمون تسسترون در بدن زنان باعث ایجاد لک، رشد موهای زائد، ریزش مو و… می گردد.

مهمترین هومرونهایی که بر سلامت پوست نقش دارند و عدم تعادل آنها باعث ایجاد لک و تیرگی می شود شامل:

پروژسترون

بدن را برای بارداری دچار تغییرات و آماده سازی می‌کند. قاعدگي‌هاي طبيعي، قرص‌هاي ضدبارداري و خود پديده بارداري، ميزان هورمون استروژن و پروژسترون را در بدن بالا مي‌برند. اگر فرد مستعد در معرض آفتاب قرار ‌گيرد، اين لک ها بيشتر نمايان مي‌شوند.

استروژن

هورمون استروژن بر ضخامت پوست، چین و چروک، افزایش کلاژن سازی و هیالورونیک اسید و رطوبت پوست تاثیر دارد. عواملی مثل دوران بارداری، مصرف قرصهای هورمونی و ضد بارداری، پوست به آفتاب حساس شده و رنگدانه سازی پوست در برخی مناطق در معرض آفتاب مانند پیشانی، بینی و گونه‌ها تشدید می‌شود. این نوع لکها که در اثر افزایش هورمون پروژسترون در بدن و حساسیت به آفتاب ایجاد می شوند “ملاسما” نام دراد. لکهای ملاسما کاملا مربوط به هورمون‌ها بوده و نمونه بارزی از اثرات هورمونی بر روی رنگدانه‌های پوستی می‌باشد.

تیروئید

غده تیروئید دو هورمون تیروئیدی تولید می‌کند که بر متابولیسم، رشد مغز، تنفس، دمای بدن، قدرت عضلات، سلامت استخوان، خشکی پوست، چرخه قاعدگی، وزن و سطح کلسترول تاثیر می‌گذارند. مقادیر زیاد این هورمون‌ها می‌تواند پوست را گرم، عرق کرده و برافروخته کند. یکی از مهم‌ترین عوارض ناشی از تیروئيد کم کار، تغییرات پوستی مانند خشکی، خارش، حساسیت، آکنه و در نتیجه لک‌های پوستی است.

تستوسترون

هورمون تستسترون مهمترین هورمون مردانه است که میل و تحریک جنسی را در مردان و زنان کنترل می کند. مو‌های زبر، پوست ضخیم و چرب از جمله مهمترین نقشهای این هورمون بر پوست و مو می باشد. از طرفی زیاد شدن هورمون تستسترون در بدن زنان در اثر اختلالات هورمونی میتواند باعث رشد موهای زائد در بدن و صورت، جوشهای بزرگ و التهابی و ریزش شدید مو و همچنین ریزش مو و طاسی با الگوی آندروژنیک گردد که این نوع ریزش مو بعد از یائسگی رخ میدهد. جوشهای بزرگ روی پوست، پس از درمان باعث بجا ماندن لکهای تیره روی پوست میگردند. پس در نتیجه میتواند ایجاد لک کند.

لک های تیره روی دست | لیزر جای جوش و لک در تهران

علائم اختلالات هورمونی در زنان

اختلال هورمونی مخصوصا هورمونهای جنسی میتواند عوارض و بیماری های مختلفی ایجاد کند. اما شما میتوانیدبا مشاهده علائم ونشانه هایی که میتوانند به شما هشدار اختلال هورمونی را بدهند، سریعا به پزشک زنان مراجعه نمائید. پزشک زنان با معاینه و اکثرا با نسخه نوشتن یک آزمایش هورمون، براساس میزان اختلال هورمونی که در آزمایش یا سونوگرافی بررسی می شوند به شما داروهای تنظیم هورمون می دهند. این علائم به شامل موارد زیر هستند:

  • موهای زائد ضخیم در صورت و بدن
  • لکه های بزرگ و تیره بر روی پیشانی، گونه، پشت لب، بینی
  • دردهای شدید در دوره قاعدگی در شکم و کمر
  • پررنگ شدن لکهای صورت در نزدیک پریودها
  • نامنظمی سیکل قاعدگی
  • نوسانات خلقی وبیخوابی
  • یبوست یا اسهال
  • ناباروری و میل جنسی کم
  • افزایش یا کاهش وزن بدون توضیح

صفحه اینستاگرام دکتر مهدی سبکتکین لیزر جای جوش و لک در تهران

لک بارداری و نحوه درمان آن

همانطور که در بالا توضیح دادیم، هورمونهای زنانه مثل پروژسترون و استروژن در زمان بارداری افزایش می یابند و پوست انسان به نور آفتاب حساس می گردد، در نتیجه در اکثر زنان لکهای در دوره بارداری یا بعد از زایمان ایجاد می شود. به این لک ها که در بارداری یا بعد زایمان رخ میدهند “ماسک بارداری” یا “لک ملاسما” می گورند که گونه ای از لکهای هورمونی هستند. معمولا لکهای بارداری با تنظیم هورمونها بعد از چند ماه کمرنگ و یا حتی محو می شوند. اما برای افرادی که برای درمان لکها عجله دارند و یا پس از مدتی لکها بصورت خود به خود محو نشده اند نیاز است که از محصولات ضد لک مناسب و قوی استفاده نمود.

بهتر است برای درمان لکهای خیلی تیره از کرم یا محلولهای ضد لک ساختنی که ترکیب هیدروکینون و ویتامین ث و ترتنوئین دارند نیز استفاده گردد تا پوست سریعا اقدام به بازسازی نماید.

درمان لک های هورمونی

راه های مختلفی مانند را های تهاجمی مثل لیزر و.. که با دستگاه های مخصوصی انجام میشوند و محصولات ضد لک برای درمان و رفع لکه های هورمونی صورت وجود دارد. با درمان لک ها اعتماد به نفس از دست رفته شما بیش تر خواهد شد و در نتیجه احساس بهتری خواهید داشت.

استفاده از لیزر پوست، کرم یا محصولات پوستی متفاوت:

برای درمان لکهای هورمونی لازم است از نور لیزر و یا کرم های مخصوص یا لایه بردار های قوی استفاده کنید تا پوستتان شفاف شود.

بازگشت هورمون ها به حالت عادی:

در بیش تر مواقع مانند دوران بارداری، که هورمون ها تحت شرایط خاص ترشح می شوند، با پایان دوران به حالت عادی خودشان بر می گردند. در صورت قطع داروهای ضد بارداری یا هر داروی دیگری نیز هورمون هایتان به راحتی به حالت اول خود بر می گردند. این پروسه ممکن است گاهی اوقات کمی طول بکشد اما در نتیجه هورمون هایتان به حالت عادی بر خواهد گشت.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

قارچ پا و عوامل ایجاد آن

مراقبت صحیح از پوست

عوامل موثر بر آسیب های دور چشم

دیدگاهتان را بنویسید

بستن منو

تمام حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر مهدی سبکتیکن می باشد

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24

بستن منو