شایع ترین اختلالات و بیماری های پوستی در کودکان (قسمت دوم)

شایع ترین اختلالات و بیماری های پوستی در کودکان (قسمت دوم)

شایع ترین اختلالات و بیماری های پوستی در کودکان (قسمت دوم)

در قسمت اول با 4 نوع اختلال و بیماری پوستی کودکان آشنا شدیم.

جهت اطلاع از سایر بیماری ها با ما همراه باشید …

  • سوختگی یا راش پوشک

    راش پوشک یکی از مشکلات رایج در کودکانی است که از پوشک استفاده می‌کنند. وقتی پوشک خیس یا کثیف برای مدت طولانی روی پوست بماند منجر به برجستگی‌های قرمز و بثورات پوستی در ناحیه زیر پوشک می‌شود. ادرار و مدفوع در صورت تماس طولانی با پوست می‌توانند پوست را تجزیه کنند و همچنین مواد شیمیایی موجود در پوشک یک‌بار مصرف می‌توانند تجزیه شده و پوست را تحریک کنند. همچنین قارچ‌ها و باکتری‌ها هم می‌توانند در این محیط رشد کنند. برای جلوگیری از سوختگی پوشک، پوشک را مرتب عوض کنید و پای کودک را خشک نگه دارید و گاهی پای بچه را باز بگذارید. همچنین می‌توانید از پمادهایی مانند زینک اکساید و غیره استفاده کنید. اگر بعد از ۲ تا ۳ روز بثورات خوب نشد، بهتر است به دکتر اطفال مراجعه کنید.

  •  آبله مرغان

    آبله مرغان نوعی بیماری ویروسی است که در اثر ویروس واریسلا زوستر ایجاد می‌شود. این بیماری واگیردار است و توصیه می‌شود که واکسن آن تزریق شود. آبله مرغان تاول‌هایی خارش‌دار، قرمز و پر از مایع در پوست نواحی مختلف بدن ایجاد می‌کند. تب، بدن‌درد، گلودرد و بی‌اشتهایی از دیگر علائم این بیماری است. دقت کنید که این ویروس تا زمان خوب شدن تاول‌ها قابل انتقال است. برای درمان از داروهای آنتی‌هیستامین و داروهایی برای بهبود درد و تب استفاده می‌شود. همان‌طور که می‌دانید نباید این تاول‌ها را بخارانید و بهتر است لباس‌های گشاد و نخی بپوشید.

شایع ترین اختلالات و بیماری های پوستی در کودکان (قسمت دوم) | لیزر جای جوش و لک در تهران
لیزر جای جوش در تهران

صفحه اینستاگرام دکتر مهدی سبکتکین، لیزر جای جوش در تهران

  • بیماری پنجم

    بیماری پنجم یک بیماری ویروسی است که بثورات قرمز روی بازوها، پاها و گونه‌ها ایجاد می‌کند. به خاطر ظاهری که این بیماری در گونه‌ها ایجاد می‌کند به آن بیماری گونه سیلی خورده هم گفته می‌شود. بیماری پنجم در کودکان نسبتا شایع است و علائم خفیفی ایجاد می‌کند. دارویی برای این بیماری وجود ندارد و معمولا بعد از اتمام دوره بیماری خود‌به‌خود خوب می‌شود. اما در زنان باردار یا کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارد، ممکن است علائم شدیدتر باشد و این افراد باید تحت نظر پزشک باشند.

  • درماتوفیتوز یا کرم حلقوی

    کرم حلقوی نوعی بیماری قارچی است که برخلاف نام این بیماری، عامل ایجاد‌کننده‌ی آن یک کرم نیست. بلکه ضایعه‌ی پوستی که ایجاد می‌کند شبیه به یک کرم حلقه‌ای است. عفونت کرم حلقوی می‌تواند انسان و حیوان، هر دو را درگیر کند. عفونت در ابتدا لکه‌هایی قرمز (در افراد با پوست روشن) و یا خاکستری یا قهوه‌ای (در پوست‌های تیره‌تر) و پوسته‌پوسته ایجاد می‌کند. این قارچ می‌تواند به نواحی مختلف بدن هم منتشر شود مانند ناخن، کشاله ران، پوست سر و غیره.


مطلب مرتبط :

شایع ترین اختلالات و بیماری های پوستی در کودکان (قسمت اول)

دیدگاهتان را بنویسید

بستن منو

تمام حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر مهدی سبکتیکن می باشد

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24