عوارض آفتاب سوختگی چیست؟

عوارض آفتاب سوختگی چیست؟

عوارض آفتاب سوختگی چیست؟

آفتاب سوختگی در دفعات کم معمولا عوارضی نداشته و پس از چند روز تا چند هفته بهبود پیدا می‌کند.

اما اگر مدام در معرض آفتاب شدید هستید و به طور مکرر دچار آفتاب سوختگی می‌شوید، باید بدانید که احتمال بروز عوارض زیر وجود دارد:

  • پیری زودرس:

آفتاب سوختگی مکرر روند پیری پوست را تسریع می‌کند. استحکام و خاصیت ارتجاعی پوست تضعیف می‌شود. چین‌وچروک‌ها عمیق شده و پوست خشک و خشن می‌شود. ممکن است علت کک و مک صورت یا لکه‌های تیره نیز همین موضوع باشد. در این شرایط بهتر است از کرم برای درمان سریع آفتاب سوختگی و تیرگی پوست استفاده کنید.

  • ضایعات پوستی پیش سرطانی:

این ضایعات پوستی به شکل لکه‌های خشن دیده شده و باعث بروز پوست پوست شدن بدن می‌شوند. بیشتر در قسمت‌هایی مانند سر، صورت، گردن و دست به وجود می‌آیند. احتمال دارد این ضایعات به سرطان پوست تبدیل شوند. ابتلا به شایع ترین بیماری های پوستی نیز از عوارض افتاب سوخته شدن است.

  • سرطان پوست:

نور مستقیم خورشید حتی بدون افتاب سوختگی احتمال سرطان پوست به‌خصوص ملانوما را افزایش می‌دهد. اگر شخصی در کودکی یا نوجوانی دچار افتاب سوختگی شود، احتمال سرطان ملانوم در بزرگسالی بیشتر است.

  • آسیب به چشم:

تابش شدید UV می‌تواند به قرنیه آسیب بزند. همچنین باعث کدرشدن عدسی (آب‌مروارید) خواهد شد. این عارضه باعث احساس درد یا وجود شن در چشم می‌شود. موارد دیگری مانند جوشکاری، لامپ برنزه کننده و شکستن لامپ بخار جیوه هم ممکن است باعث آسیب به چشم شوند.

عوارض آفتاب سوختگی چیست؟ | لیزر جای جوش و لک در تهران
لیزر جای جوش در تهران

صفحه اینستاگرام دکتر مهدی سبکتکین، لیزر جای جوش در تهران

روش پیشگیری از آفتاب سوختگی چگونه است؟

برخی اقدامات ساده احتمال آفتاب سوختگی را کاهش می‌دهند. هرزمان که از خانه خارج می‌شوید، حتی در روزهای ابری و سرد باید این نکات را رعایت کنید. دقت داشته باشید که نور UV در ارتفاعات شدیدتر است:

  1. سعی کنید از ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر در معرض آفتاب مستقیم نباشید. در این ساعات اشعه خورشید بسیار قوی است.
  2. از برنزه کردن زیر نور آفتاب خودداری کنید.
  3. حتما خارج از خانه از کرم ضدآفتاب استفاده کنید. حتی در روزهای ابری هم ضدآفتاب و بالم لب را فراموش نکنید. SPF ضدآفتاب باید حداقل ۳۰ باشد.
  4. مراقب پوست نوزادان و کودکان خردسال زیر نور خورشید باشید. از کلاه لبه‌دار استفاده کنید. دقت داشته باشید که استفاده از کرم ضدآفتاب برای کودکان زیر ۶ ماه توصیه نمی‌شود.
  5. بیرون خانه از عینک‌آفتابی استفاده کنید.
  6. قبل از مصرف هر دارو یا لوازم‌آرایش مطمئن شوید که حساسیت به نور را افزایش نمی‌دهند.

مطالب پیشنهادی:

علائم آفتاب سوختگی پوست

آفتاب سوختگی پوست

دیدگاهتان را بنویسید

بستن منو

تمام حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر مهدی سبکتیکن می باشد

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24