علل و درمان لک و سیاهی پشت کمر

علل و درمان لک و سیاهی پشت کمر

بررسی علل و درمان لک و سیاهی پشت کمر

لکه‌های پوستی به هرگونه شرایطی گفته می‌شود که در آن پوست بدن به رنگ تیره در آید. این عارضه می‌تواند به صورت لکه‌های کوچک، یک منطقه بزرگ از پوست یا اینکه تمام پوست بدن را تحت تأثیر خود قرار دهد. در این مطلب از سایت دکتر مهدی سبکتکین متخصص لیزر جای جوش و لک در تهران علل و درمان لک و سیاهی پشت کمر را مورد بررسی قرار می دهیم.

از علل ایجاد این لکه ها بر پشت کمر آمیلوئیدوز پوستی موضعی اولیه (PLCA) است که یک نوع اختلال پوستی است. بر اثر این بیماری لکه‌ هایی بر روی پوست کمر ایجاد می‌شود که رنگ و بافت غیر طبیعی دارند. این امر به دلیل تشکیل مجموعه‌ای از آمیلوئید‌ها (پروتئین‌های غیر طبیعی) در پاپیلا‌های پوستی در محل اتصال دو لایه فوقانی پوست رخ می‌دهد. این لکه ها اغلب هیچ گونه خطری برای سلامتی ندارند. بنابراین از بین بردن آنها ضروری نیست. بسیاری از افراد برای زیبایی پوست خود این عارضه را درمان می کنند. لکه های تیره را می توان با استفاده از برخی داروهای تجویزی، مداخلات پزشکی و درمان های خانگی کمرنگ کرده و یا به طور کامل از بین برد.

علائم همراه با سیاهی پشت کمر

آمیلوئیدوز مجموعه بیماری‌ هایی است که در آن پروتئین‌ها در یک یا چند قسمت بدن انباشته می‌شوند و باعث اختلال در عملکرد اندام‌های مختلف می‌شوند. در این بیماری معمولاً کلیه، قلب، سیستم عصبی، دستگاه گوارش و پوست تحت تأثیر قرار می‌گیرند. آمیلوئیدوز پوستی به واسطه تجمع پروتئین آمیلوئید در برآمدگی‌های بین دو لایه بالا پوست ایجاد می‌شود. ویژگی اولیه این بیماری، شکل‌گیری یک لکه پوستی با رنگ یا بافت غیر طبیعی بر روی بدن است.

علل بروز بیماری ماکولار آمیلوئیدوز

تا کنون دلیل مشخصی برای این بیماری اثبات نشده اما عواملی می توانند در بروز آن تأثیرگذار باشند که عبارتند از :

  • قرار گرفتن در زیر نور خورشید به مدت طولانی
  • تداوام مالش در پوست
  • ژنتیک و وراثت
  • استفاده از لباس های تنگ و نامناسب
  • استفاده بیش از حد از مواد شوینده بدن
  • استفاده از لیف و کیسه های زبر و نامناسب
  • بیماری اگزمای آتوپیک

نشانه های وجود ماکولار آمیلوئیدوز

  • خارش پوستی خفیف تا شدید در ناحیه
  • تیرگی قرینه در پوست معمولاً در ناحیه فوقانی
  • لکه های کوچک قهوه ای یا خاکستری به شکل وسیع

انواع مختلف بیماری ماکولار آمیلوئیدوز

ماکولار آمیلوئیدوز در دو فرم ظاهر می شود:

فرم ماکولار:

معمولاً با تیره شدن در ناحیه فوقانی، پشت تنه، ساق، باسن، ران و قفسه سینه و گردن دیده می شود. این فرم در خانم های مسن شایع تر است و از الگوی راه راه (ripple) می باشد. خارش پوست در این نوع از خفیف تا شدید متفاوت می باشد.

فرم لیکن آمیلوئیدوز:

در این نوع پوست ضخیم شده و همراه با خارش است و بیشتر در بازو و ساق پا ظاهر می شود. این فرم در مردان میانسال بیشتر دیده می شود.

افراد در معرض خطر ماکولار آمیلوئیدوز

  • 10 درصد موارد ابتلا به این بیماری ارثی است.
  • این عارضه بیشتر در اوایل جوانی و بیشتر در خانم‌ ها ایجاد می‌شود.
  • در افرادی که تایپ پوستی 3 و 4 دارند، نیز ایجاد می‌شود.

متخصص پوست تهران آشنایی با مزیت ها و معایبی که میکرونیدلینگ در پی دارد !

روش های تشخیص ماکولار آمیلوئیدوز

تشخیص این بیماری با توجه به علائم عمومی که دارد دشوار است و برای تأیید آن باید از نمونه برداری و بررسی نمونه زیر میکروسکوپ استفاده کرد.

تست آزمایشگاهی :

وجود پروتئین غیرطبیعی در نمونه خون و ادرار را می تواند با آزمایش تسخیص داد. ممکن است تست عملکرد تیروئید و کبد هم برای تشخیص دقیق تر مورد نیاز باشد.

نمونه برداری :

نمونه برداری یا بیوپسی که ممکن است از پوست ، چربی احشایی ، مغز استخوان یا اندام ها ازجمله کبد و کلیه گرفته شود.

عکسبرداری :

عکس برداری و اکوکاردیوگرام می تواند میزان گستردگی آمیلوئید را نشان دهد.

روش های درمان سیاهی پشت کمر

بیماری پوستی ماكولار آميلوئيدوز نیازمند درمان طولانی مدت می باشد. درمان خارش بیماری پوستی ماكولار آميلوئيدوز معمولاً توسط ترکیبات موضعی و خوراکی با آنتی هیستامین و کورتیکواستروئیدهای موضعی (جهت کاهش التهاب و خارش) می باشد و برای درمان لکه های تیره این بیماری از ترکیبات بی رنگ کننده پوست و در برخی موارد از لیزر استفاده می شود. استفاده از ترکیبات بی رنگ کننده پوست اغلب نا امید کننده و همراه با احتمال عود می باشد.

پمادهای موضعی و کرم‌های روشن‌کننده

این کرم‌ها به دلیل ترکیبات خاصی که دارند، رنگدانه‌های پوست را کاهش خواهند داد. برای نتیجه گرفتن از این پماد‌های موضعی باید به طور مرتب از آنها استفاده کنید.

صفحه اینستاگرام دکتر مهدی سبکتکین لیزر جای جوش و لک در تهران

میکرودرم ابریژن

میکرودرم ابریژن با استفاده از وسیله ‌ای که سر آن از الماس ساخته شده است، لایه‌ های آسیب دیده توسط آفتاب سوختگی و سلول‌های مرده‌ی پوست را به آرامی از بین می ‌برد و پوست روشن‌تر را نمایان می‌سازد. در میکرودرم ابریژن تولید کلاژن پوست را افزایش می‌دهد و موجب از بین رفتن یا کاهش لکه‌های تیره روی پوست می‌گردد.

لیزر درمانی

در این تکنیک از امواج نوری پرانرژی برای رفع تیرگی پوست استفاده می‌شود. آنها طول موج‌ های مختلفی (۵۳۲ و ۷۵۵ نانومتر) دارند و با ایجاد گرما و تخریب رنگدانه‌ ها (ملانین) می‌توانند لکه‌های پوستی را برطرف کنند. در طی آن سطح مرده پوست از بین می‌رود.

لایه برداری پوست

در این تکنیک سلول ‌های مرده پوست از سطح آن جدا می‌شوند. متخصص لایه‌برداری را به دو صورت فیزیکی و شیمیایی انجام می‌دهد. در لایه ‌برداری فیزیکی از مواد ساینده و اسکراب استفاده می‌شود که خارجی ‌ترین لایه پوست را پاکسازی می‌کنند. در لایه برداری شیمیایی ، متخصص با توجه به وضعیت پوست از محلو‌هایی شیمیایی مانند آلفا هيدروكسی اسيد (AHA)، تری كلرواستيک و فنول استفاده می‌کند. این محلول‌ها به ترتیب باعث پاکسازی خفیف، متوسط و عمیق پوست می‌شوند.


مطالب پیشنهادی برای مطالعه:

بررسی انواع مختلف لک صورت

درمان انواع لک صورت با مزوژل پروسترولین

راه های درمانی برای ماه گرفتگی پوست

دیدگاهتان را بنویسید

بستن منو

تمام حقوق مادی و معنوی سایت متعلق به دکتر مهدی سبکتیکن می باشد

طراحی ، بهینه سازی سایت و سئو اصفهان توسط دیجیتال مارکتینگ کلینیک24