راه های درمان گال چیست؟
درمان گال شامل کشتن کنهها و تخمها با کرم یا قرص دارویی است.
هیچ درمانی از داروهای درمان گال بدون نسخه در دسترس نیستند و حتما باید توسط پزشک پوست و مو یا دکتر عمومی تجویز شوند.
دکتر شما احتمالاً از شما میخواهد که دارو را به کل بدن خود از گردن به پایین بمالید. باید حداقل ۸ تا ۱۴ ساعت دارو را روی بدن خود نگه دارید و گاهی اوقات حتی لازم است که دو دوره پشت سر هم از لوسیونها و کرمها استفاده کنید. در صورت بروز علائم جدید ممکن است به درمانهای بیشتری نیاز باشد.
از آنجایی که جرب به راحتی گسترش مییابد، دکتر عمومی احتمالاً درمان را برای همه اعضای خانواده و سایر افراد نزدیک توصیه میکند، حتی اگر آنها علائم گال را نداشته باشند.
درمان گال اغلب شامل موارد زیر است:
۱. کرم پرمترین
پرمترین یک کرم پوستی حاوی مواد شیمیایی است که کنههای گال و تخمهای آنها را از بین میبرد. این دارو به طور کلی برای بزرگسالان، افرادی که باردار یا شیرده هستند و کودکان بالای ۲ ماه بی خطر در نظر گرفته میشود.
۲. کرم گوگرد
کرم گوگرد یک داروی موثر در درمان گال است که میتوان آن را یک شبه استفاده کرد. برای استفاده، آن را شسته و سپس به مدت پنج شب متوالی دوباره استفاده کنید. استفاده از گوگرد در بارداری و کودکان زیر ۲ ماه بی خطر است.
صفحه اینستاگرام دکتر مهدی سبکتکین، لیزر جای جوش در تهران
۳. ایورمکتین (استرومکتول)
زمانی که لوسیونها و کرمهای تجویزی کارایی ندارند، میتوان ایورمکتین را به عنوان یک قرص برای درمان جرب مصرف کرد. این دارو اغلب برای افراد مبتلا به گال پوسته دار یا سیستم ایمنی ضعیف تجویز میشود. ایورمکتین برای افرادی که باردار یا شیرده هستند، یا برای کودکانی که وزن کمتر از ۱۵ کیلوگرم دارند، توصیه نمیشود.
۴. دیگر داروها
اگرچه این داروها به سرعت کنهها را از بین میبرند، خارش ممکن است برای چندین هفته متوقف نشود. در این مواقع پزشک شما ممکن است داروهای اضافی را برای کمک به تسکین برخی از علائم آزاردهنده مرتبط با گال تجویز کند. این داروها عبارتاند از:
- آنتی هیستامینها مانند دیفن هیدرامین (بنادریل ) یا لوسیون پراموکسین برای کمک به کنترل خارش
- آنتی بیوتیکها برای از بین بردن هرگونه عفونتی که در نتیجه خاراندن مداوم پوست ایجاد میشود.
- کرمهای استروئیدی برای تسکین تورم و خارش.
مطلب پیشنهادی: